Patru produse de machiaj și unul pentru unghii pe care le-am iubit în 2019

Este ultima zi din anul 2019 și cu toții privim în urmă, încercând să ne contorizăm realizările și eșecurile, în timp ce ne facem planuri pentru anul 2020. Și pentru că introspecția aceasta poate să devină adesea mult prea serioasă, vă propun o listă scurtă cu cele mai iubite produse de machiaj (și unghii) ale acestui an. 


Ordinea este complet aleatorie.

1. Pudra Guerlain Météorites


Cred că fiecare femeie a căutat la un moment dat pudra ideală. O știți, aceea care să fixeze machiajul, dar să nu încarce tenul. Să matifieze, dar să confere luminozitate și așa mai departe. Categoric nu este ușor să satisfeci capriciile femeilor, însă cei de la Guerlain se străduiesc constant să o facă. Pudra Météorites a fost lansată pentru întâia oară în 1987. 


Perlele în nuanțe pastelate, luminoase, sunt făcute să se îmbine perfect, astfel încât să ofere tenului un aspect natural, sănătos, în timp ce produsul prelungește rezistența machiajului. Parfumul splendid al pudrei, acel inconfundabil miros de violete specific Guerlain, face aplicarea și mai plăcută. Tenul este matifiat, dar nu are acel aspect fals, îmbătrânit. În plus, nu există posibilitatea de a încărca pielea cu prea mult produs. Oricâtă pudră Météorites ai aplica, tenul va arăta la fel de perfect. Pur și simplu nu ai cum să greșești. Alte două produse similare pe care le iubesc sunt pudra liberă Caron și pudra liberă Chanel. 

2. Rujul Chanel Ultra Wear Liquid Lip Colour

Cred că lumea întreagă ar trebui să afle despre acest minunat produs. Pot spune cu mâna pe inimă că am testat sute de rujuri de-a lungul anilor. Texturi de tot felul, culori felurite și câte și mai câte. Rujurile lichide care se usucă mat nu sunt tocmai favoritele mele fiindcă buzele mele se usucă extrem de rapid și în plus, găsesc mai apetisant un aspect ușor satinat al rujului. 


Atunci când am descoperit Chanel Ultra Wear Liquid Lip Colour universul rujurilor pe care le am s-a schimbat complet. Pe scurt, este cel mai rezistent ruj pe care l-am încercat vreodată și care - atenție! - își păstrează aspectul impecabil până în momentul în care decizi că vrei să te demachiezi. 

Rujul este un produs tip 2 în . La un capăt avem culoarea, la celălalt un luciu transparent. Aplici culoarea în strat subțire (poți aplica și două straturi dacă vrei mai multă intensitate), aștepți câteva secunde, apoi aplici luciul. Buzele vor arăta impecabil și rujul nu se va transfera deloc. Eu am decocamdată trei nuanțe: Soft Candy, Strawberry Kiss și Bright Raspberry (pe care îl vedeți și în fotografii).

3. Fondul de ten Guerlain L'Essentiel

Acum 10 - 12 ani, mi-ar fi plăcut ca fondul de ten pe care îl folosesc să aibă aspect mat și acoperire cât mai mare. Deh, ale tinereții valuri. 🙂 Lucrurile s-au schimbat semnificativ, la fel ca industria de machiaj. Acum fondurile de ten promit aspect natural, care se confundă cu pielea, dar și proprietăți de îngrijire. Guerlain L'Essentiel are o textură cremoasă, care se întinde perfect atât cu degetele, cât și cu pensula. Cu burețelul nu îmi place aspectul final. 


Mie îmi ajunge o singură pompiță pentru întreg tenul, iar rezultatul este natural, cu acoperire medie și aspect luminos. Produsul este hidratant și cred că ar fi potrivit oricărui tip de ten, cu excepția celui gras. O recenzie completă găsiți AICI.

4. Chanel La Base Mascara

Prima oară când am văzut acest produs pe site-ul celor de la Chanel am ridicat o sprânceană gândindu-mă că este unul... inutil. În fond, cine ar avea nevoie de bază pentru mascara? Apoi am primit o mostră și i-am dat o șansă. 


Atunci când este aplicat pe gene, produsul este alb, de parcă îmbracă firul de păr în zăpadă. Înainte să se usuce, trebuie să aplici mascara obișnuită peste și să te bucuri de rezultat. Genele par mai lungi și mai pline. Am observat și că mascara rezistă mult mai bine dacă folosesc această bază înainte. Dar asta nu e totul. 


Văzusem la unul dintre make-up artiștii Chanel că aplică acest produs și pe sprâncene, pentru a umple golurile și a face firele de păr să se așeze perfect. Am încercat și eu și rezultatul mi-a plăcut tare mult! Așadar, La Base Mascara este pentru mine un produs versatil, pe care îl folosesc zilnic.

5. Chanel Le Gel Coat

Poate cel mai iubit produs din întreaga listă este Chanel Le Gel Coat. De când l-am descoperit, îl folosesc la fiecare manichiură și mă minunez că nu este mai cunoscut în mediul iubitorilor de frumusețe. De fapt, cum moda unghiilor acrilice, cu gel sau ojă semipermanentă a luat amploare, oja clasică a rămas în umbră, din păcate. 


Eu, însă, fac parte din adeptele unei manichiuri clasice. Revenind la Chanel Le Gel Coat, produsul este menit să fie aplicat ca ultim pas al manichiurii, pentru a sigila culoarea și a oferi un luciu de neegalat. De fiecare dată când îl folosesc unghiile mele rezistă fără să se ciobească sau să se strice în vreun fel (chiar și la mare!) timp de aproximativ 3 săptămâni. De acord, nu este un produs ieftin, dar merită fiecare bănuț, iar o sticluță îmi ajunge pentru mai bine de jumătate de an. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m