Eu și Marley – cartea care aduce zâmbetul

Toamna este anotimpul ideal pentru lectură. O spun acum, am mai spus-o și cu alte ocazii. Acum petrecem mai mult timp în casă, serile sunt mai reci, iar nevoia de a ne cuibări sub o pătură, cu o carte bună în brațe crește pe zi ce trece. 

Personal, îmi face o mare plăcere să alternez tipul romanelor pe care le citesc. După un thriller care îmi dă fiori pe șira spinării, categoric trebuie să urmeze o carte amuzantă sau una romantică, ușor de citit, care să mă binedispună. Așa a apărut Eu și Marley în viața mea. 


Fiind o mare iubitoare de animale, subiectul cărții lui John Grogan m-a atras din start. Marley, un labrador auriu de toată frumusețea, dar cu mari probleme de obediență, este personajul principal, fiind chiar patrupedul autorului, despre care acesta își amintește cu drag. Năzbâtiile câinelui, felul în care le va schimba viața lui John și Jenny, stăpânii lui, din momentul în care pune lăbuțele în casă, dar și bucuria imensă pe care o aduce în jur, acestea sunt ingredientele unui roman pe cinste. Pe măsură ce în familie apar și copiii, provocările cresc pentru Jenny și John, iar Marley nu dă deloc semne de maturizare și nici nu le ușurează misiunea. 

Romanul abordează însă și teme serioase, precum depresia post-natală, decizia dificilă de a-ți schimba locul de muncă sau căminul, de a-ți asculta inima în defavoarea rațiunii. 

Am citit pe nerăsuflate ”Eu și Marley” și adesea m-am surprins zâmbind în timp ce eram pierdută printre pagini. Un întreg carusel de emoții mi-a stârnit romanul și aș recomanda oricui acest gen de lectură, mai ales că este o poveste reală. Cu toții avem nevoie de cărți care să ne binedispună, dar să atingă totodată și o coardă sensibilă, reușind astfel să devină memorabile. 

Romanul ”Eu și Marley” a fost ecranizat în anul 2008, avându-i în rolurile principale pe Jennifer Aniston și Owen Wilson.

Găsiți cartea pe Libris, desigur! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m