Am câștigat premiul I la concursul pentru bloggeri organizat de Libris! + cum a fost la Târgul Internațional de Carte și Muzică

Bună seara, dragii mei!

  Așa cum v-am promis pe pagina de facebook și pe Instagram (adetomescublog sunt acolo), azi vă povestesc despre un lucru minunat ce mi s-a întâmplat de curând: am câștigat premiul I la concursul pentru bloggeri organizat de cei de la Libris! Textul cu care m-am înscris îl găsiți aici: Cum m-am apucat de citit! 

  Am participat cu bucurie și multă emoție la concurs fiindcă am dezvăluit momente personale, ce își au locul în sufletul meu și mărturisesc că nu este un lucru ușor să te deschizi în fața atâtor oameni. Totuși, atunci când vorbesc despre lectură, despre cărți, mă transform. Parcă aș povesti la nesfârșit și devin dornică să revărs vorbele asupra celor din jur. Din introvertită ajung să fiu comunicativă și deschisă. Așadar, cum era să nu răspund provocării Libris




  Țin minte perfect clipa când am aflat că am câștigat. Am citit de câteva ori, ca să fiu sigură că sunt eu. Apoi efectiv am țopăit prin cameră cu zâmbetul până la urechi. La propriu. Urma să merg la Brașov pentru un weekend și să particip la a XIV-a ediție a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris. Ce bucurie! 

  A venit ziua cea mare: am pornit spre Brașov, iar vremea a ținut cu noi, căci a fost soare și cald, iar noi ne-am bucurat de clipe minunate pe străzile pitorescului oraș. M-am îndrăgostit. La modul cel mai serios, mă bate gândul să mă mut în Brașov! 




  În prima zi, am vizitat Piața Sfatului, am pășit pe Strada Sforii și am căutat librăria St. O. Iosif (Libris) fiindcă am vrut să văd locul de unde izvorăște bucuria tipărită. 



  A doua zi, am plecat de dimineața spre Târg. Am vrut neapărat să îl vedem și să îl ascultăm pe domnul Dumitru Constantin Dulcan. A fost exact așa cum m-am așteptat, l-aș asculta mult și bine pe omul acesta de o inteligență sclipitoare. Pur și simplu ceea ce explică el are menirea de a ne deschide ochii. Vă recomand să îi citiți cărțile, în special Inteligența materiei. 




  Ne-am plimbat apoi printre standuri, am descoperit o mulțime de titluri noi și interesante, dar am văzut și cunoștințe vechi de pe lista de dorințe. Am găsit și standurile cu ceai, cafea și ciocolată și pe bună dreptate îmi venea să nu mai plec de acolo. 







  După prânz, am mers la lansarea de carte a Ieromonahului Savatie Baștovoi care a vorbit despre cea mai recentă carte a sa, Antiparenting. Cu toate că subiectul nu mă interesează în mod direct, am ascultat cu drag ce a avut de spus. De mult îmi doream să îl întâlnesc deoarece scrierile sale mi-am schimbat modul de a gândi în adolescență, atunci când l-am descoperit. 




  Seara ne-am întâlnit cu Loredana Tudor, din echipa Libris și am descoperit cu bucurie că e o persoană la fel de caldă precum am perceput-o în mediul virtual. Am povestit, iar apoi am ascultat grupul Anatoly care a interpretat câteva melodii. 




  În ziua următoare urma să aibă loc premierea bloggerilor, iar pe mine au început să mă năpădească emoțiile. Pfff, nu e ușor deloc să vorbești în fața oamenilor. Tot respectul pentru cei care o fac cu succes! Cu toate acestea, cei de la Libris mi-au transmis pozitivism și căldură sufletească, așa că am coborât de pe scenă cu sufletul ușor și inima bucuroasă. 




  Ne-am mai plimbat printre standurile de la Târg și, desigur, ne-am cumpărat câteva cărți, apoi a trebuit să spunem La revedere Brașovului și să ne îndreptăm spre casă, căci mai aveam drum lung de parcurs. În mașină mirosea a tipar, a pagini noi și lucioase și noi ne simțeam tare bine!




  Să nu uit, cei de la Libris au de acum o revistă de cultură ce va apărea trimestrial. Aceasta se tipărește sub egida Uniunii Scriitorilor din România și vă recomand să o citiți, căci veți găsi oameni talentați între paginile ei. 




  Nu mai lungesc vorba, vă mulțumesc că ați citit articolul, vă mulțumesc pentru gândurile bune și vă doresc zile senine!




Aștept cu drag comentariile voastre!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m