Sapte zile cu Polenul crud poliflor de la Apiland

Bună, fetelor! 

  Ce mai faceţi? Astăzi va aştept cu o nouă postare cu privire la sănătate. De ceva timp mă străduiesc să mănânc alimente mai bogate în nutrienţi şi să iau suplimente care să mă ajute să arăt şi să mă simt mai bine, într-un cuvânt - încerc să adopt un stil de viaţă sănătos. 

   Întotdeauna am folosit cu drag produsele naturiste, având şi în familie un exemplu în acest sens, iar de o săptămâna am introdus în alimentaţia mea şi Polenul Crud Poliflor Apiland.



  Mai întâi să va spun câte ceva despre polenul crud, o adevărată minune a naturii:



  • Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, că medicament natural şi factor de întinerire a organismului.
  • Este ideal să alegem să consumăm polenul crud, nu pe cel uscat deoarece atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului.
  • Pentru a formă o singură granulă de polen, o albina trebuie să viziteze în medie 300 de flori.
  • Polenul conţine Vitaminele A şi E precum şi Seleniu, dar şi o mulţime de alte vitamine, contribuind la starea de bine a organismului
  • Datorită faptului că polenul crud nu conţine apă, acesta nu îngheaţă, fiind necesară păstrarea lui în congelator pentru a-şi păstra intacte proprietăţile.


De o săptămâna consum zilnic câte o lingură de Polen Crud Poliflor de la Apiland, despre care producătorul spune că:


   Gustul surprinzător, foarte plăcut şi parfumat al acestui tip de polen provine dintr-o mare varietate de plante din zonele pure, nepoluate, de deal şi de munte ale Transilvaniei. Contribuie la regenerarea florei intestinale, având un rol demn de luat în considerare în tratamentul bolii Crohn sau al colitelor ulceroase. Datorită conţinutului bogat în vitamine B, proteine şi minerale, suplineşte carenţele alimentare şi previne cancerul de san sau osteoporoză. 
   Polenul Crud Poliflor aduce un surplus de energie în organism, este un excelent antianemic, vitaminizant şi meneralizant fiind indicat îndeosebi persoanelor ce trăiesc în mediul urban şi care, datorită ritmului de viaţă agitat, sunt supuse la diverse forme de stres, sau persoanelor aflate în convalescenţă. Diminuează oboseală cronică, redă optimismul şi vitalitatea.

Ce cred eu? 
  
  Granulele frumos colorate de polen crud încep să mă facă să mă simt mai bine încă de când le deschid cutia. Au nuanţe de toamna:galben, arămiu şi oranj, parfum dulce, îmbătător şi parcă mă fac să mă simt mai aproape de natură.



  Este încă devreme să dau un verdict pentru acest produs, curele recomandate fiind de 7 săptămâni, însă pot să observ deja primele efecte. Cel mai evident este faptul că mă simt mai energică. Nu am reuşit să mă odihnesc în ultima perioada, am fost chiar plecată să vizitez expoziţia de parfumuri de la Pelişor, apoi la Braşov şi Sighişoara, aşadar nici vorba de somn în plus, dar cu toate acestea, m-am simţit energică şi relaxată. Am avut o lungă perioada stresantă din diverse motive şi sper că polenul crud să mă ajute să depăşesc starea de surmenaj. După cum mă simt acum, la o săptămâna de consum, sunt sigură că sunt pe drumul cel bun. Vreau să continui cură, ajung la 7 săptămâni de consum şi m-am gândit să încerc şi celelalte variante de polen, cele de tip monoflor.  

  Spre exemplu, mă interesează în mod special Polenul Crud Castan Dulce şi Mur fiindcă am probleme cu circulaţia la nivelul picioarelor şi mă confrunt cu nesuferitele de capilare sparte, iar acest tip de polen este recomandat în probleme ale circulaţiei. 
   


   Gustul a fost uşor problematic în cazul meu, în sensul că este mai neobişnuit, floral, parfumat şi dulceag, că un nectar de flori. Nu este deloc neplăcut, însă îl găsesc foarte puternic, nu reuşesc să îl consum că atare, aşadar îl mănânc în iaurt cu fructe.

Am găsit şi alte metode pentru a consumă polenul crud, va împărtăşesc şi vouă informaţiile pe care le-am citit:



- se poate lua într-o linguriţă de miere
- în iaurt
- în smântână uşoară

Nu este recomandat să îl dizolvăm în apă deoarece îşi pierde din proprietăţi!

Cei de la Apiland ne oferă şi alte variante de polen crud, în afară de cele amintite mai sus:

   Astept cu interes si parerile voastre cu privire la polen si alte produse apicole, dar si alte sugestii de tratamente naturiste. Ah, si nu uitati:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m