Cine ne protejeaza eficient pielea? Ivatherm, bineinteles!

Buna seara dragile mele prietene! 

Ce mai faceti? 

  Eu am avut astazi o zi foarte dificila, insa incerc sa fiu optimista si sa imi indrept gandurile spre lucruri mai placute, iar un prim pas in acest sens este sa stau de povesti cu voi :) Astazi vreau sa va vorbesc (din nou) despre produsele pentru protectie solara. Daca imi urmariti blogul de ceva vreme, stiti ca insist foarte mult pe acest aspect deoarece sunt foarte uimita sa constat ca o multime de persoane nu isi protejeaza pielea cand se expun la soare. Nu inteleg de ce oamenii inca sunt atat de ignoranti cand avem parte de atatea informatii utile peste tot in jur. 
  


   In primul rand, in opinia mea nu exista bronz sanatos, cu exceptia bronzului organic sau a celui obtinut cu ajutorul produselor autobronzante. Culoarea rezultata in urma expunerii prelungite la soare reprezinta o reactie de aparare a pielii, ca sa nu mai vorbim de fazele premergatoare bronzului, respectiv inrosirea si cateodata chiar inflamarea pielii. Ar trebui sa fim ingrijorati cand pielea noastra incepe sa se inroseasca si sa se descuameze si sa luam in seama strigatul ei de ajutor. Pentru a profita de beneficiile soarelui e suficient sa ne expunem 20 minute pe zi, absorbtia vitaminei D facandu-se astfel in mod eficient. In restul timpului in care stam la soare, e absolut necesar sa folosim produse cu factor de protectie solara de minim 20. De asemenea, retineti faptul ca avem nevoie de protectie UV si in zilele in care avem parte de nori sau vreme inchisa. Produsele cu factor UV se folosesc pe tot parcursul anului, insa vara au o importanta semnificativ mai mare.
  
   As vrea sa va arat acum cu ce produse imi ingrijesc eu pielea: pentru fata folosesc Crema hidratanta de fata SPF 20 de la Ivatherm, iar pentru corp folosesc Spray-ul pentru protectie solara SPF 50+. 




Sa le luam pe rand: 

Crema hidratanta de fata SPF 20







Ce ne promite? 

Asigura protectia solara si hidratarea pielii sensibile, uscate si deshidratate. In acelasi timp, are efect nutritiv, antiinflamator si antibacterian. Calmeaza senzatia de disconfort prin actiunea ingredientilor activi cu efect calmant.

Ce spun eu? 

  Cred ca am o luna de cand folosesc crema zi de zi si mi-am format o impresie despre aceasta. Imi place textura, mirosul si faptul ca e nevoie de putin produs la o aplicare. Nu am folosit crema la plaja, ci pentru protectia zilnica. Daca as sta la plaja as alege un FPS mai mare, insa crema aceasta si-a facut bine treaba in timpul pe care l-am petrecut prin oras. In zilele cu soare puternic, aplicam crema de 2 ori pe zi, dimineata si dupa pranz. 

  
  Un singur lucru nu mi-a placut la acest produs: faptul ca daca nu o aplic putin cate putin pe fiecare zona a fetei, are tendinta sa se "adune". Nu stiu exact cum sa explic, dar e ca si cum s-ar exfolia dupa ce o aplic. Cu putina grija la aplicare, nu intampin aceasta problema, insa mi-ar fi placut sa pot folosi crema chiar si fara oglinda. 




  Imi place nivelul de hidratarea pe care mi-l asigura fara sa imi faca tenul lucios sau alb cum se intampla cu unele produse cu SPF.

Nota mea: 8.5/10 

Spray pentru protectie solara SPF 50+



Ce ne promite? 

Asigura protectie solara maxima, imediata si pe termen lung a pielii sensibile expuse actiunii nocive a radiatiilor solare. Protejeaza celulele pielii de efectele mutagene ale radiatiilor UV. Se adreseaza protectiei ridicate a pielii deschise la culoare. Evitati contactul cu soarele in orele cele mai fierbinti ale zilei (11.00-15.00).


Ce spun eu? 

  Am avut in trecut varianta pentru copii a acestui spray si mi-a placut mult. Anul acesta am incercat varianta pentru adulti. Nu am observat diferente intre ele in ceea ce priveste protectia anti UV si nici nu am avut alergii sau alte probleme. In primul rand imi place ambalajul tip spray care face aplicarea mult mai placuta. Dozarea este de asemenea mai usor de efectuat. Un mare plus si pentru faptul ca nu este un spray sub presiune, deci nu contine substante daunatoare pentru piele. Imi place si faptul ca imi lasa pielea foarte hidratata si cu un aspect satinat, arata foarte bine la plaja! De asemenea nu lasa urme albe si se intinde uniform. 


  Ce nu imi place este ca produsul contine si cativa iritanti printre ingrediente, insa daca nu aveti pielea foarte sensibila, acest lucru nu o sa va dauneze. Produsul protejeaza atat impotriva UVA, cat si UVB. 



Nota mea: 9/10 
 Vreau sa imi completez trusa de vacanta cu un fond de ten cu SPF, mai ales ca mai un pic plec la mare :D si trebuie sa fiu pregatita. 


Ei bine, ce parere aveti despre produsele cu SPF? Care sunt preferatele voastre? Astept cu drag comentariile voastre! 

Va imbratisez! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m