Parfumul...ce ar trebui sa reprezinte si cum il alegem? partea I

Buna!

  Astazi vreau sa va vorbesc despre una dintre cele mai mari pasiuni ale mele - PARFUMURILE. De cativa ani am descoperit aceasta minunata lume a aromelor si rasfatul suprem pentru mine este sa ma delectez cu un nou parfum. Casa mea preferata este GUERLAIN, pur si simplu parfumurile lor se pliaza pe starile mele sufletesti si nu le pot gasi cusur. Apoi urmeaza parfumurile de nisa. Ador casele Amouage, Serge Lutens, Frederic Malle, Tauer, Montale, Molinard s.a.m.d. Ca note preferate am violeta, trandafirul, vanilia, nota de fan, notele acvatice, ambra, tuberoza, gardenia, iasomia...o multime! Important e sa fie de calitate si frumos puse in valoare.

  Am simtit nevoia sa scriu acest articol deoarece cred ca am ceva de spus si as vrea ca femeile sa stie mai multe despre alegerea unui parfum bun, acum cand suntem pur si simplu bombardati de spoturi publicitare si marketing agresiv. Asadar, o sa-mi expun parerile subiective cu parere la parfumuri.

Ce grupe de parfumuri exista?

  In linii mari, parfumurile se clasfica in: florale, orientale, citrice, lemnoase, aromatice, pielarie, chypre. De la aceste grupe mari deriva o multime de subcategorii.
O sa dau un exemplu din fiecare:
1.Florale: Guerlain Idylle, Armani Code, Nina Ricci Premier Jour, Amouage Ciel

2. Orientale: Bvlgari Omnia, Fredereic Malle Musc Ravageur, Guerlain Shalimar, Juliette has a Gun Midnight Oud

3. Citrice: Dior Eau Fraiche, Guerlain Lemon Fresca, Lancome O

4. Lemnoase: Guerlain Vetiver, Montale Dark Oud, Serge Lutens Chene
5. Aromatice: Jean Paul Gaultier Le Beau Male, Joop Jump, Puma Green
6. Pielarie: Knize Ten, Guerlain Cuir Beluga, Montale Aoud Leather
7. Chypre: Guerlain Mitsouko, Chanel Chance, Clinique Aromatics Elixir
Cum verific originalitatea parfumurilor?

  Acesta este un subiect destul de delicat si as putea scrie pe marginea lui muuulta vreme. In principiu, regula pentru a ne bucura de un parfum original este sa il cumparam din magazinele de specialitate. In mediul online intervin problemele, am auzit o multime de discutii despre aoro, parfumio, etc. si cert e ca pana nu incerci pe pielea ta, nu poti da un verdict. Daca alegeti sa cumparati online, atentie mare la pret, daca e dubioz de mic, produsul poate sa fie un fals. Eu am doua comenzi pe aoro de exemplu si produsele au fost ok, dar nu cumpar la cantitati mai mari de 50 de ml. Parfumurile de 100ml si mai mult sunt cel mai des contrafacute.
Dupa ce ati cumpara produsul sunt cateva metoda de verificare a originalitatii:

- Cu ajutorul site-urilor precum eandata.com (gasiti o multime de informatii si AICI, pe blogul BlueRose )
- Sticla parfumului, cutia, pulverizatorul, trebuie sa fie fara defecte, din materiale de buna calitate.
- Informatiile de pe ambalaj sa fie precise si detaliate
- Nu trebuie sa existe impuritati in parfum
- Daca agitati sticla si bulele de aer formate persita mai mult de cateva secunde, parfumul e contrafacut
- Pulverizati parfumul pe un geam sau oglinda. daca se prelinge cu usurinta, este contrafacut ( sau de proasta calitate)

    Puteti testa in paralel parfumul cumparat cu cel din magazine precum Sephora, Douglas si va dati seama daca mirosul este identic.
 Persistenta si siajul parfumului NU sunt criterii dupa care va puteti lua deoarece difera de la individ la individ. Exista parfumuri foarte scumpe cu persistenta mica, nu rezista mai mult de 2 ore pe piele, sau parfumuri fara siaj, dar cu persistenta mare, de 10-12 ore.

  Va rog, nu cumparati cu buna stiinta parfumuri contrafacute. Pe langa prejudiciul care il faceti companiilor preferate, incurajati aceasta piata si va puneti sanatatea in pericol. O prietena a cumpara un D&G The One fara sa stie ca e contrafacut si a pulverizat in capac sa vada cum miroase si dupa cateva ore a constatat ca portiunea de capac unde a fost aplicat parfumul s-a decolorat. Imaginati-va ce ar face un astfel de "parfum" pielii voatre. Nu va luati dupa altii care spun ca facatura miroase identic cu originalul, sau ca e facut din aceleasi ingrediente pentru ca o mare compania precum Guerlain, Dior, etc. are exclusivitate pe reteta unui parfum si aceasta RAMANE secreta. De asemenea detest firmele care fac parfumuri foarte asemanatoare cu unele foarte populare si le pun alta denumire. Asadar, invatati sa va pretuiti si sa investiti in mod inteligent.

Va urma!

In articolul urmator voi scrie despre cum alegem parfumul in functie de anotimp, parfumieri celebrii, curiozitati si multe alte lucruri interesante.

Pana atunci, astept comentariile voatre cu privire la parfumurile pe care le preferati, daca ati fost pacalite cu falsuri, de unde cumparati parfumurile preferate sau sugestii pentru articolul viitor. Va pup!




Comentarii

Federova a spus…
Bun articol! Mi-a placut ce am citit, sunt de acord cu tine. Si eu prefer parfumurile de calitate, originale.
Eu întotdeauna am impresia că mostrele miros mai bine ca parfumul "mare".De exemplu,primesc o mostră,îmi place enorm,dar după ce cumpăr parfumul...nu mai merge treaba. :(
RaduAdina a spus…
Interesant. Stiam de testul cu geamul.Eu nu imi cumpar parfumuri de pe siteuri online.Decat sa risc sa iau ceva contrafacut sau care nu imi place cum miroase prefer sa mai pun cativa zeci de lei si sa cumpar din magazin. Cred totusi ca sunt persoane care le prefera pe cele contrafacute pentru ca sunt mult mult mai ieftine si chiar nu isi permit sa dea macar 150 lei pe un parfum cat de cat ok. Nici eu nu imi permit sa imi iau mai mult de un parfum pe an (noroc ca mai primesc :)) )
Mihai Anca a spus…
Sunt colectionara de parfumuri si am deja un jur de 15 in colectaia mea. In ultimul timp le achizitionez doar online pentru ca am gasit preturi mult mai bune: (ex pe aoro).
Adelina Tomescu a spus…
Da, au preturi bune intr-adevar. Totusi, cu aoro inca sunt contrariata de parerile negative numeroase. Nu stiu ce sa zic...

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m