Machiajul - ce ar trebui sa reprezinte?

Buna seara dragile mele!

  Am in minte aceasta postare de cateva zile, dar am inceput si sesiunea si nu am gasit timpul necesar. Am o multime de proiecte in minte si ma simt gata de noi schimbari. In ceea ce priveste blogul, vreau ca toate postarile mele sa fie scrie corect, fara greseli de ortografie. Am facut primul pas folosind "dragile" in loc de "dragele". As vrea ca voi sama trageti de maneca de fiecare data cand gresesc.

  In alta ordine de idei, testez cateva produse interesante si in partea stanga a blogului veti gasi o rubrica cu produsele testate carora urmeaza sa le fac o recenzie. Imi puteti sugera care recenzie vreti sa o scriu prima.

  Gata cu vorbaria! Postarea de astazi e despre altceva, si anume despre machiaj, cum il vad eu.

  In ultima perioada am observat tendinta fetelor (in special cele foarte tinere) de a purta machiaje stridente, care le imbatranesc, machiaje care nu tin cont de trasaturile lor, ci pur si simplu sunt pete de culoare aplicate pe fata. La fel se intampla si cu forma sprancenelor. Toate vor sprancene arcuite si subtiri.

  E drept ca mass-media are o uriasa influenta, peste tot vedem buze augmentate in exces, sani uriasi, liposuctii, liftinguri si atunci nu e de mirare ca unele tind sa le imite.

  In opinia mea, machiajul are rolul de a evidentia prin forma si culoare frumusetea naturala. Nu inteleg de ce ar prefera cineva sa poarte gene false uriase din plastic, buze a la Nicki Minaj sau sprancene a la Pamela Anderson. Cred ca exista un motiv pentru care majoritatea doamnelor de la Hollywood prefera machiajul natural, echilibrat. Eu ma feresc sa folosesc negru in machiaj, de exemplu. Il aplic doar ca linie de contur, sau subtil la un machiaj smokey. Nu imi plac contrastele de genul roz-negru, alb negru, etc.

  As vrea ca postarea mea sa o citeasca cat mai multe fete pentru a invata sa isi aleaga propriul stil, sa aleaga machiaje care le reprezinta si care se potrivesc cu fizionomia lor. Va rog, uitati-va de doua ori in oglinda inainte sa aplicati fardurile inchise pana aproape de arcada, aplicati fardul de obraz exact unde trebuie, nu pana spre urechi ( e gresit! ), purtati rujul potrivit nuantei tenului, nu alegeti o culoare doar pentru ca se poarta. Tineti cont de linia de directie a machiajului ochilor, o mica greseala poate cobori ochiul si va face sa pareti obosite. Feriti-va de aplicarea scotch-ului in coltul ochiului pentru a obtine o linie dreapta fiindca arata nenatural si adezivul de la scotch nu cred ca e foarte sanatos pentru piele. Fiti exigente in alegerea make-up artistului care se ocupa de machiajul vostru.

  Partea cea mai importanta este CALITATEA produselor. Nu e in regula sa folositi produse de o calitate indoielnica, a caror data de expirare nu e trecuta pe ambalaj si a caror tara de provenienta e de obicei China. In orasul meu sunt cateva magazine care comercializeaza produse de acest gen si cozile sunt mari la orice ora. Vad femei care cauta cu frenezie nuante de farduri si rujuri, la preturi mici, gandindu-se ca daca sunt pigmentate nu mai conteaza nimic altceva.

  Un alt aspect este faptul ca tot mai multe persoane nu fac distinctie intre produsele profesionale si produsele mass market. Sunt de parere ca nu ar trebui sa folosim produse profesionale zilnic pentru ca textura lor si ingredientele sunt diferite si nu sunt destinate uzului zilnic. De exemplu, un fond de ten profesional are mai mult silicon decat unul obisnuit si folosit zilnic usuca pielea si nu o lasa sa respire. Cu fardurile e la fel.
Incercati sa va indreptati spre branduri cum ar fi Benefit, Sephora, Guerlain, Chanel, Clinique, Clarins, Sleek, etc.
  Iata ce inseamna un machiaj reusit in opinia mea:
Exemple de machiaje gresite:


  Sunt foarte curioasa sa vad ce parere aveti voi despre acest subiect. Va astept comentariile.

Comentarii

Ancutza1993 a spus…
Eu cred ca este un subiect care ar trebui dezbatut mai mult, pentru ca acuma cand vezi o fata numai iti dai seama ce varsta are la cat machiaj are pe fata. Dar in acest punct de vedere si mass media gresesti pentru ca tu vezi in filme fete machiaje aranjate care mai de care si cand stai de fapt si te gandesti si are aceeasi varsta ca tine, te gandesti ca poate acela e model de urmat...fals...
Lavender Thoughts a spus…
Imi place mult cum ai gandit si ai structurat acest articol, imi place tonul pe care l-ai folosit! Imaginile sunt selectate excelent. Este evident ca e nevoie de multa educatie si in acest sens!
Bravo, Adelina!
Te pup!
Ilda
Delia a spus…
Sunt perfect de acord cu tine, machiajul ar trebui să ne pună în valoare frumusețea naturală. Totuși(referitor la partea cu scotchul și cu fardul negru), machiajul trebuie privit și ca o artă, context în care fiecare merge încotro îl duce imaginația și sunt permise mult mai multe lucruri. Dar, da, pentru machiajul de fiecare zi ce e prea mult strică. Mi-a plăcut că ai inclus și poze în articol. :D
Adelina Tomescu a spus…
Ancutza, voi scrie mai mult despre acest subiect, promit! :)
Adelina Tomescu a spus…
Ma bucur mult ca ti-a placut articolul. Te pup draga mea!
Adelina Tomescu a spus…
Ai dreptate Delia. In legatura cu banda de scotch, sunt de acrod ca fiecare are o anumita interpretare a unui machiaj,dar macar sa se foloseasca acele "pad" - uri speciale pentru machiaj pentru a nu dauna pielii.
JullyWithLove a spus…
machiajul trebuie doar sa ne evidentieze trasaturile frumoase si sa ne ascunda defectele atunci cand este nevoie, din cate stiu fardurile sidefate se folosesc mai mult seara, la noi nu cred ca este o regula clara, de multe ori vad fete pe strada foarte prost machiate sau imbracate dar cu parul vopsit in toate culoriile, ars s-au facut cu placa, de unghii nici nu m-ai zic! Din pacate nu aveam o cultura si nici foarte multe modele de urmat tocmai din acest motiv este foarte usor sa cadem in cealalta parte. Nu mai zic de mass media care influenteaza gresit , fetele din ziua de astazi incep sa se machieze de la varsta de 9 ani preocupate de felul cum arata , eu una sunt socata .
ps: articolul tau imi place.
nicoleta ciocoiu a spus…
sunt total de acord cu tine un machiaj trebuie sa scoata in evidenta doar trasaturile frumoase nic decum defectele ..
Larisa Duță a spus…
Eu știu foarte puține despre machiaj și nu mă avânt să arăt tot felul de tehnici dacă nu le stăpânesc. Oricum, am 16 ani și mă machiez foarte, foarte rar. Cred că de două ori pe lună sau în unele luni deloc. Depinde de chef, ocazii și alte lucruri.
Prefer machiajul natural, asemeni exemplelor arătate de tine, însă uneori un ruj sau un fard puternic nu strică.
Anyway, less is more.
AlexandraRotaru a spus…
De acord...m-ai speriat la final de postare cu pozele :))

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m