Produse favorite! Cum îmi îngrijesc tenul după vârsta de 30 de ani

 Importanța pe care o acordăm îngrijirii pielii crește odată cu vârsta. Dacă în perioada adolescenței nu știam atât de multe despre factorul de protecție solară, cremele hidratante și ingredientele de care am nevoie pentru a obține rezultatele pe care le așteptam, iată că acum lucrurile s-au schimbat, accesul la informație este mult mai facil, iar formulele produselor au evoluat enorm. Cred că oricine își poate construi o rutină simplă de îngrijire a pielii, indiferent de vârstă sau bugetul alocat achiziționării produselor.


 

O să vă povestesc astăzi despre rutina de îngrijire a tenului pe care o urmez în prezent și care mi-a adus rezultate mulțumitoare. Datorii atenției pe care o acord pielii, în ultimii ani mi s-au schimbat mult și preferințele în materie de machiaj. Am schimbat fondul de ten cu acoperire mare pentru unul cu aspect foarte natural și prefer produsele cremoase în detrimentul celor tip pudră – dar despre machiaj vorbim într-o postare viitoare. 

 

Tenul meu este unul normal-mixt, nu am probleme mari, însă punctele negre, câteva coșuri care apar ocazional, liniile de expresie și niște ușoare pete sunt aspecte pe care doresc să le corectez. 

 

Rutina mea de dimineață



 

Geek&Gorgeous Jelly Joker,  pe care îl folosesc pentru a-mi curăța cu blândețe tenul. Folosesc o cantitate minusculă pe pielea umedă, masez ușor 10-20 de secunde, apoi clătesc cu apă călduță.

 

Descrierea oficială: Un produs de curățare cu textură “jelly” bogată și mătăsoasă, conceput pentru a curăța foarte bine, fără a usca sau a perturba bariera naturală a pielii. Doi agenți de curățare blânzi și foarte eficienți îți unesc forțele într-o formulă recomandată tuturor tipurilor de ten și potrivită oricărei probleme a pielii. Curăță și în același timp dizolvă machiajul (solubil în apă). Nu irită ochii, are un PH scăzut (~ 5-5.4) , un produs de curățare ce se va potrivi în orice situație , un autentic Jolly Joker ;)

 

C15 Super Booster de la Paulas Choice, un produs care a făcut o diferență uriașă în ceea ce privește luminozitatea tenului meu. Acesta vine cu o pipetă din care am picurat puțin produs în palmă, iar apoi am aplicat pe tenul perfect uscat, înainte de crema hidratantă sau crema cu SPF. Nu mi-a iritat pielea, a intrat ușor în piele și, deși lasă o peliculă ușor lipicioasă, senzația dispare imediat ce aplic următorul produs peste.

 

Descriere oficială:

Concentrat (booster) cu 15% vitamina C stabilizată și acid ferulic

Estompează petele și uniformizează culoarea pielii

Netezește liniile fine și estompează ridurile

Cu textură lichidă, oferă luminozitate și fermitate pielii

Cocktail de antioxidanți, protejează pielea împotriva factorilor de mediu

 

Eysilix II de la Indeed Labs, o cremă de ochi cu peptide și alte ingrediente care ajută la hidratarea zonei și la prevenirea semnelor de îmbătrânire. Se aplică ușor, intră rapid în piele și se comportă excelent și sub machiaj. 

 

Descriere oficială:

 

Netezește vizibil aspectul liniilor fine, al ridurilor și liniilor de expresie

Reduce aspectul pungilor de sub ochi

Luminează pielea și atenuează aspectul cearcănelor

Îmbunătățește elasticitatea pielii din jurul ochilor

Pielea obosită și stresată arată vizibil mai luminoasă și revitalizată

 

Essential Glow Moisturizer SPF 30 de la Paula’s Choice, este o descoperire relativ recentă – nu știu de ce nu am încercat-o până acum. Foloseam alte două creme cu SPF 50 de la Paula’s Choice care îmi plăceau, însă aceasta a devenit rapid favorita mea. Odată aplicată pe ten, conferă pielii un aspect luminos, uniform. Mi se pare că arată excelent chiar și atunci când nu aplic fond de ten deasupra. Un mare plus este faptul că nu îmi irită ochii – am pățit asta cu unele creme cu SPF de la diferite firme, nu tolerez bine unele ingrediente. O folosesc zilnic, indiferent de anotimp, însă când voi pleca în vacanță sau la înot în aer liber voi folosi o cremă cu SPF 50, care să fie și rezistentă la apă și transpirație, precum Evy sau P20, pe care le găsiți pe sole.ro (cod de reducere: SOLE2650)

 

Descriere oficială: 

 

Cremă hidratantă de zi, protejează pielea de radiațiile solare și poluanții din mediul extern

Protecție solară pe bază de filtre minerale, infuzată cu 12 antioxidanți, niacinamide, vitamina C și extracte de plante Textura lejeră oferă luminozitate și este perfectă ca bază de machiaj.

 

Rutina de seară



Seara, rutina mea este ușor diferită față de cea de dimineață. Întotdeauna efectuez demachierea în doi pași, apoi continui cu restul produselor. 

 

Ulei de curățare Atomic de la Skintegra, un produs nelipsit în rutina mea. De când îl folosesc, am uitat de dischete demachiante sau loțiuni micelare. Mi se pare foarte comod de utilizat. Pun două pompițe în palme, aplic pe tenul uscat, masez blând 20 de secunde, umezesc apoi palmele și masez din nou 10 secunde, iar apoi clătesc cu apă călduță. Îndepărtează tot machiajul, chiar și pe cel rezistent la apă, dar folosesc produsul și în zilele în care nu port machiaj, pentru a îndepărta eficient produsele cu SPF și impuritățile. 

 

Descriere oficială: 

Atomic este o microemulsie optimizată pentru pH (pH 5,5) și extrem de delicată, fiind concepută pentru curățarea profundă de zi cu zi a impurităților și machiajului de pe ten. 

 

Spăl apoi tenul cu Geek&Gorgeous Jelly Joker, despre care v-am vorbit mai sus. 

 

1% Retinol Treatment de la Paula’s Choice, este unul dintre produsele-vedetă în rutina mea. L-am folosit adesea de-a lungul anilor, iar în prezent, fiind obișnuită cu retinolul, îl folosesc cam de 4 ori pe săptămână. 

 

Descriere oficială: Tratament anti-aging cu acțiune complexă și formulă inovatoare

Conține 1% retinol, ceramide, peptide, antioxidanți potenți și vitamine

Reduce vizibil porii dilatați, ridurile profunde și uniformizează culoarea pielii

Îmbunătățește textura și aspectul pielii, stimulează neocolagenul și regenerarea celulară

Restructurează în profunzime, pentru o piele cu aspect mai tânăr și mai sănătos

 

În serile în care nu folosesc produsul cu retinol, optez pentru Cica-Cera de la Skintegra, Beta Glucan de la Iunik sau B5 Panthenol Re-barrier, pentru a reface sau menține sănătoasă bariera de protecție a pielii. Pe toate le găsiți pe sole.ro (cod de reducere: SOLE2650). 

 

Aplic în zona ochilor tot crema Eysilix II de la Indeed Labs.

 

Foarte important! Indiferent de rutina de îngrijire pe care v-o construiți, ingredientele active pe care le alegeți sau problemele tenului cu care vă confruntați este absolut obligatoriu să vă demachiați corect și să aplicați un produs cu SPF, indiferent de anotimp. 


Din rutina mea lipsește o loțiune tonică, dar am pus ochii pe Calm Nourishing Milky Toner, de la Paula’s Choice , și un produs pentru îngrijirea buzelor - mă gândesc să îmi cumpăr Hyaluronic Acid + Peptide Booster, tot de la Paula's Choice. Le știți?

 

Sper că v-a fost util articolul de astăzi și am reușit să vă inspir și să vă ușurez puțin misiunea în alegerea produselor. 

 

Aveți o rutină de îngrijire a tenului pe care o urmați cu strictețe?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m