Mi-am dus buclele în vacanță! Recenzie pentru produsele Innersense

*Pentru toate produsele menționate mai jos, dar și pentru întreaga ofertă a magazinului online Natural Hysteria beneficiați de o reducere atunci dacă folosiți codul ade5

În luna august se împlinește un an de când urmez metoda ”curly girl” pentru îngrijirea părului. Pe scurt, am scos din rutina mea toate produsele care conțin sulfați, silicon, alcool, derivați din petrol sau uleiuri saponificate. De asemenea, am învățat să îmi respect buclele naturale și să fac tot posibilul să arate cât mai bine. În toată această perioadă am încercat diverse produse până să ajung la ceea ce mi se potrivește. Anul acesta am luat și în vacanță produsele pe care le folosesc și vă povestesc cum s-au comportat în raport cu apa sărată și soarele arzător al Greciei.


Am început cu pași mici, cu un șampon Schauma, un balsam Syoss și un gel Cantu. Cel din urmă a făcut treabă bună o perioadă, dar apoi a devenit un pic prea greoi pentru părul meu. Balsamul Syoss nu mi s-a potrivit deloc, iar șamponul Schauma mi se părea că îmbâcsește buclele. Am vrut să încerc altceva și în rutina mea și-au făcut apariția două produse Curls care mi-au restabilit nivelul optim de hidratare pe când părul meu era tare uscat și încă mai avea urme de la șuvițele decolorate cu vreo doi ani înainte. Masca reparatoare și balsamul reparator fără clătire mi-au fost de un real ajutor, fiind eficiente și cu un miros absolut delicios!

Pe măsură ce părul meu a atins nivelul optim de hidratare și s-a echilibrat și nivelul de proteină, nevoile buclelor mele s-au schimbat și am descoperit o mască hidratantă, dar ușoară, care nu îmi îngreunează șuvițele. Este vorba despre masca intens hidratantă Alikay. O folosesc o dată pe lună, alături de produsele Innersense despre care vă povestesc mai jos.



În momentul actual, părul meu are culoarea naturală, am tuns tot ce era vopsit și folosesc exclusiv produse cu ingrediente benefice, care nu dăunează. De mai bine de două luni am descoperit Innersense și pot spune că nicicând nu am avut bucle mai strălucitoare și mai sănătoase. Dar să vă povestesc câte ceva despre fiecare produs.



Hydrating Cream Hairbath - primul pas în rutina mea de îngrijire - este un șampon care curăță blând părul și scalpul. Are o textură plăcută și un miros citric, delicat. La fiecare spălare eu șamponez de două ori și apoi clătesc abundent. Pe perioada vacanței, cu toate că am avut mare grijă să nu îmi ud părul cu apă din mare sau piscină, s-a mai întâmplat să îmi ajungă sare în păr și mi-a fost teamă că nu voi reuși să îmi cureț părul cu un produs fără sulfați. Temerile mi s-au spulberat la prima spălare. Innersense a făcut o treabă grozavă și mi-a lăsat șuvițele curate și maleabile.


Pure Inspiration Daily Conditioner - cea mai nouă adiție în rutina mea de îngrijire. Dintotdeauna mi-a fost teamă să folosesc produse hidratante, deoarece am un păr cu fir mediu spre subțire și nu voiam să îl văd îngreunat sau îmbâcsit. Balsamul Innersense are o textură ușoară, ca un iaurt răcăros aș spune, și e nevoie de puțin produs în cazul meu, pentru a obține cele mai bune rezultate. Folosesc o cantitate mică, respectiv două pompițe, pe care o distribui de la jumătatea părului, spre vârfuri, în timp ce îmi descurc șuvițele cu degetele. Clătesc foarte bine după vreo 5 minute. Folosesc balsamul la fiecare spălare, până acum l-am utilizat de 3 ori. Îl recomand cu drag tuturor tipurilor de păr, cu mențiunea că trebuie să jonglați cu cantitatea, astfel încât să se potrivească nevoilor pe care le are părul vostru.




I Create Hold  - probabil produsul Innersense pe care îl îndrăgesc cel mai mult sau poate cel care a făcut o diferență notabilă în rutina mea de îngrijire. Cu toate acestea, vă spun cinstit că la geluri de stilizare am fost la început foarte reticentă, cu gândul la gelurile lipicioase pe care le găseam în magazine în anii 90. Ei bine, produsul Innersense mi-a schimbat total percepția. Dacă gelul Cantu menționat mai sus funcționa doar atunci când aveam părul foarte uscat, cel de la Innersense este cu totul altceva. Mai întâi, diferența o face textura. I Create Hold este ușor, nelipicios și se aplică uniform. Am nevoie de o cantitate relativ mică, acum că mi-am și scurtat părul cu vreo 5 centimetri.


Pun în palme cel mult două pompițe și apoi îl distribui în păr, fie cu palmele împreunate, fie cu degetele răsfirate. Funcționează oricum. Strâng apoi șuvițele în pumni, pentru a ajuta buclele să prindă formă și totodată pentru a scăpa de excesul de apă. Înfășor apoi părul într-un prosop din microfibră și stau așa vreo 10 minute. 

Usuc părul cu un uscător cu difuzor, la viteză mică și treaptă medie de căldură.



Innersense au și o filozofie a produselor care îmi place, te încurajează spre meditație și introspecție, să fii în armonie cu gândurile și corpul tău. Este încă o caracteristică ce îmi place, dar cel mai important este faptul că au făcut minuni pentru părul meu. Dintotdeauna am fost de părere că merită să investim în produse de calitate pentru îngrijire, pentru că rezultatele nu întârzie să apară, iar beneficiile sunt pe termen lung.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m