”Femeia de la fereastră”, romanul pe care trebuie să îl citești

Bună seara, dragi cititori!

Nu-i așa că pe măsură ce se apropie sărbătorile crește și dorința de a citi? În cazul meu este cu siguranță așa, iar mai mult decât atât, îmi face plăcere să citesc romane în care suspansul este la loc de cinste. De curând am terminat ”Femeia de la fereastră” de A.J. Finn, o carte perfectă să îți țină companie într-o seară geroasă de iarnă. 

De multe ori privim spre case, uși sau ferestre, întrebându-ne, măcar pentru o clipă, ce se ascunde în spatele acestora. Familia aceea care pare atât de perfectă... oare membri săi își păstrează zâmbetul și în spatele ușilor închise? Liceanul care cucerește inimile tuturor colegelor este la fel de superficial și acasă? Sunt întrebări la care de cele mai multe ori nu primim un răspuns, dar câteodată misterul face lucrurile mai palpitante. 




Thriller-ul ”Femeia de la fereastră” trateaza exact acest subiect. Personajul principal, Anna Fox, trăiește de 10 luni izolată în locuința sa din New York, fiind prea înspăimântată să părăsească siguranța căminului său. Acțiunea romanului se depliază lent, așa că pentru început nu știm ce a adus-o pe Anna în această situație. Cunoastem doar faptul că soțul și fiica sa locuiesc separat pentru moment. Legătura Annei cu mediul exterior o reprezintă apartul ei foto. Prin lentrila acestuia, Anna își urmărește vecinii, de la fereastră. Este martora tăcută a unor frânturi din viețile lor. Curând, în casa de peste drum se mută familia Russell, iar cei trei membri alcătuiesc aparent un tablou idilic. Într-o seară, un țipăt tulbură liniștea familiei Russel, iar Anna vede ceva ce nimeni nu ar fi trebuit să vadă. Situația o aruncă într-un carusel nebun al deciziilor, iar Anna este nevoită să schimbe brusc macazul vieții pe care a dus-o în ultimele luni.

Cartea a reușit să mă țină trează până târziu, încercând să îi deslușesc tainele. Acțiunea se petrece destul de lent în prima jumătate a romanului, personajele sunt creionate atent, dar aparent superficial. Pe măsură ce am avansat cu cititul, primeam drept răsplată o nouă piesă de puzzle. Până spre final nu am avut idee despre ce s-a întâmplat cu Anna și ce ascunde familia Russel, iar acest lucru m-a bucurat. Îmi era dor de un thriller bun. Nu vă spun nimic despre punctul culminat, nu aș putea să vă răpesc această plăcere, dar vă recomand ca atunci când vizitați site-ul Libris să nu ocoliți  ”Femeia de la fereastră”, pe care o găsiți în secțiunea Buzz Books. O să vă facă să trageți draperiile de la ferestrele casei de fiecare dată. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m