Am facut-o și pe asta! Zbor acrobatic la Cioca, Timișoara


Bună tuturor!

Vă povestesc azi ceva care, aparent, nu are nicio legătură cu lumea frumuseții, a cosmeticelor sau a parfumurilor, lucruri despre care v-am obișnuit să vă povestesc pe blog. Cu toate acestea, cred că o doza bună de adrenalină și câteva momente de fericire pură pot face orice persoană să strălucească. Un zâmbet larg, venit din toată inima, cu siguranță înfrumusețează orice chip.


Așa m-am simțit eu la Cioca, în 27 mai, când am zburat cu Steen Skybolt, o minunăție de avion biplan pilotat de Sorin Bochiș. Ce a fost diferit față de alte zboruri? Faptul că de data aceasta am experimentat zborul acrobatic. Cum a fost? Citiți mai jos!


Nu am fost mereu așa pasionată de zbor. Ba chiar îmi era teamă. O prietenă dragă mi-a spus acum câțiva ani ”cum o să descoperi lumea dacă ți-e teamă de zbor?”. Lucrul acesta mi-a dat de gândit. În plus, prietenul meu este pasionat de aviație dintotdeauna. Alături de el am fost la câteva show-uri aviatice, iar anul trecut, la Timișoara, am privit cu încântare ce poate face avionul pilotului Sorin Bochis. Desigur, pe atunci nu îmi imaginam că o să fiu cândva chiar eu înăuntru și o să simt extazul de a mă afla în ce-a de-a treia dimensiune în cadrul unui zbor acrobatic.


Am vizitat apoi Aerodromul Cioca și am ales un zbor de agrement deasupra Timișoarei cu pilotul Mircea Jivănescu, experiență despre care v-am povestit pe blog. Mi-a plăcut enorm, iar din hangar mă privea semeț Steen Skybolt, avionul de acrobație. Mi-am promis atunci că trebuie să încerc zborul acrobatic.

Mi-am făcut curaj și am sunat pentru a face o rezervare în 27 mai. Vremea era cam mohorâtă, dar am sperat să am noroc și mai ales să nu plouă. Și n-a plouat!

Am ajuns la Cioca, avionul era pregătit, eu eram nerăbdătoare și emoționată, iar la întrebarea ”ești gata?” am răspuns din tot sufletul ”DAAA”! Pilotul m-a ajutat să urc în avion, mi-a strâns bine centurile de siguranță și am decolat.


Timp de câteva minute am urcat lin, în spirale, pentru a ajunge la altitudinea necesară pentru manevrele acrobatice, apoi a venit momentul mult așteptat. Sorin Bochiș mi-a semnalat momentul de început, iar eu am așteptat fericită să văd ce o să simt când forța G o să se joace cu corpul meu.


Pentru prietenii care mă așteptau jos, lângă hangar, spectacolul pe cer s-a văzut altfel, dar pentru mine senzațiile sunt greu de descris. Pe scurt, a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o până acum, iar dacă ar fi să detaliez, v-aș spune că în momentul în care eram acolo sus, iar avionul era în poziție verticală, cu fața spre pâmânt, pregătit să coboare în viteză, senzația de libertate pe care am simțit-o nu se compară cu nimic. E magie pură.


Pilotul a executat aproximativ 6 manevre acrobatice, pe care le-a legat între ele de câteva ori. Printre acestea se numără zborul pe spate, looping-ul, tonoul sau ranversarea. Nu știu care mi-a plăcut mai mult, dar cert e că pe toată durata zborului am zâmbit laaarg, din tot sufletul.



În timpul acrobației corpul meu a resimțit forțe de la -2 la 4 G și cu toate că mă așteptam și la posibilitatea să îmi fie puțin rău, din fericire nu a fost deloc cazul.


Concluzionând, zborul acrobatic nu este ceva care trebuie făcut o dată în viață. E prea frumos ca să fie încercat doar o dată. Din acest motiv, în luna august voi merge din nou. Bineînțeles, între timp am mai fost la Cioca la un zbor de agrement, de acestă dată deasupra satelor apropiate de Timișoara. La fel de minunat ca prima oară!



Dacă și voi vreți să zburați și stați apoape de Timișoara, faceți o vizită la Aerodrom Cioca. Îi găsiți pe Torontalului, km 3 sau pe facebook la Club Aviație Cioca Timișoara.

Pe curând!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m