Vrei unghii perfecte? Trebuie să încerci Chanel!

Bună seara, dragile mele!

    Ce mai faceți? Eu mă ascund de iarnă așa cum știu mai bine – cu o cană de ceai în mână și cu laptopul în brațe. Abia aștept să vină vremea când o să pot să ies din casă fără mănuși și palton care cântărește mai mult decât mine. 

   În altă ordine de idei, dacă tot petrecem majoritatea timpului în casă, de ce să nu ne ocupăm de manichiură? Și dacă ne apucăm de asta, de ce să nu o facem perfectă? 

       Până acum un an, îmi făceam manichiura la salon, cu ojă semipermanentă. Era comod, unghiile arătau mereu îngrijit și mă țineau o lună fără probleme. Cu toate acestea am decis să renunț. De ce? Din două motive: aveam deja 6 ani de când purtam ojă semipermanentă non stop, iar unghiile mele aveau nevoie de o pauză și voiam să scap de potențialul pericol al expunerii la lampa UV – cancerul de piele. 

     Aproape un an am făcut pauză de la orice fel de ojă, am lăsat unghiile să respire, să se regenereze (chiar dacă nu au fost distruse de oja semipermanentă - tehniciana mea folosea produse de foarte bună calitate), după aceea am început să mi le fac singură cu ojă clasică, la fel ca în liceu. 

        Apoi am descoperit ojele Chanel


    În mod normal, oja ține cam 5 zile pe unghiile mele, evident cu bază și top coat. De regulă foloseam OPI fiindcă au culori spectaculoase și rezistau destul de ok. Însă Chanel e un uriaș salt înainte. Principalul avantaj este că rezistă pe unghii cam 7-10 zile fără să se strice. Apoi culorile sunt pur și simplu unice, gândite atent și inimitabile. Da, prețul este pe măsură, dar pentru mine a meritat investiția. Prefer să cumpăr câteva nuanțe clasice de care să nu mă plictisesc, decât să am multe și efemere.

       Acestea fiind spuse, iată cum am grijă de unghiile mele:

Pasul 1: Pilește cu atenție unghiile cu o pilă de sticlă, sau cu o pilă fină. Nu folosi unghiera fiindcă aceasta poate să provoace crăpături în suprafața unghiilor. Nu folosi mișcări dute-vino, ci pilește unghiile într-o singură direcție, dinspre exterior spre interior, din margini spre vârf.

Pasul 2: Folosește un produs pentru înmuierea cuticulelor. Eu prefer Sally Hansen Instant Cuticle Remover. Așteaptă 1 minut să își facă efectul, apoi împinge cuticulele în spate cu un bețișor din lemn. NU tăia niciodată cuticulele. 


Pasul 3: Spală mâinile cu apă călduță și folosește un exfoliant pentru a scăpa de celulele moarte. 

Pasul 4: Aplică o cremă hidratantă. 

Pasul 5: Șterge cu o dischetă îmbibată în acetonă, dizolvant pentru unghii sau alcool fiecare unghie, pentru a o degresa. Încearcă să nu îți mai atingi unghiile după acest pas.

Pasul 6: Aplică o bază pentru unghii. Eu folosesc Chanel La Base. Îmi place pentru că netezește suprafața unghiilor și le uniformizează nuanța, astfel încât culoarea aplicată ulterior să arate perfect. 


    În plus, prelungește viața ojei. Am grijă să aplic și pe vârful unghiei, perpendicular, ca și cum aș învălui unghia în bază protectoare.


Pasul 7: După aproximativ 5-10 minute, aplică primul strat de culoare. Începe din mijlocul unghiei, apoi colorează și lateralele. Nu uita să aplici și pe vârful unghiei! Am ales fabuloasa nuanță 18 Rouge Noir. Are un aspect ultra-lucios, de vinyl. 

    Știați că este considerată una dintre cele mai reprezentative nuanțe pentru Chanel? A apărut pentru prima dată ca ojă în 1994, dar ca nuanță este una dintre preferatele lui Coco Chanel. Aceasta explica într-un număr Vogue din 1926 că adoră această nuanță de negru roșiatic, precum inima unei cireșe negre. 


Pasul 8: Așteaptă încă 5-10 minute și aplică al doilea strat de culoare. Eu fac mereu așa, chiar dacă oja este opacă din primul strat. Mi se pare că astfel rezistă mai bine.

Pasul 9: Aplică top coat. Eu folosesc Le Gel de la Chanel. Este pur și simplu genial. Se aplică foarte ușor și netezește eventualele asperități. Din nou, nu uita să aplici pe vârfuri. În plus, face unghiile atât de lucioase! Mi-e mai mare dragul să le privesc. 


     Le Gel Top Coat beneficiază de o tehnologie inovatoare care face produsul să se întărească mai mult pe unghii, protejându-le, atunci când e expus la lumina naturală. Astfel, cu fiecare zi care trece, rezistența manichiurii crește. How cool is that?

Pasul 10: Admiră-ți unghiile, pozează-le, iubește-le - merită!



Prefer să cumpăr produse Chanel din străinătate, mai exact de la minunata parfumerie Place Vendome Haute Parfumerie din Belgia. Serviciul pentru clienți este fără cusur.


Găsiți produsele menționate în parfumeriile din țară: Marionnaud, Sephora, Douglas, precum și în magazinul Chanel Băneasa.

Voi ce manichiură preferați? 

*Produsele menționate în această postare sunt cumpărate de mine. Nu am fost sponsorizată sau plătită pentru a scrie recenzii, iar opiniile mele sunt, ca întotdeauna, sincere. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m