Solaris - belsug din natura! Despre produse alimentare - partea I

Dragile mele,

  Cum stati cu pregatirea pentru Pasti? Sper ca va simtiti bine, atat fizic, cat si sufleteste. Pentru ca inca suntem in post, va arat azi cateva produse alimentare de la Solaris de ti-e mai mare dragul sa le consumi!

   Mai intai, va povestesc despre niste deliciosi Biscuiti cu Mac. Despre ei, cei de la Solaris ne spun asa:



"Biscuitii Solaris sunt fauriti in casa. Ingredintele folosite sunt aceleasi pe care le comercializam in ambalaje individuale sau in mixuri: faina integrala, fructe uscate, seminte, zahar brut. Fiecare biscuite trece prin mainile dibace ale creatorilor nostri de dulciuri si de bucurii."  
   Eu iubesc macul dintotdeauna. cand eram mica, adoram placintele bunicii, facute cu drag si migala, dar si clatitele cu crema de mac si visine. Un deliciu! De asta m-am bucurat tare mult cand am descoperit acesti biscuiti cu gust dulceag placut. Efectiv se simte ca sunt facuti traditional, fara aditivi periculosi pentru sanatate. 



   Eu ii mananc dimineata, alaturi de un pahar mare cu lapte, sau ceai, dar i-am consumat si asezonati cu putin Unt de Arahide. Am citit ca acesti biscuiti pot sa fie folositi si ca blat pentru prajituri si abia astept sa incerc si aceasta varianta.

  Al doilea produs minune ce si-a facut loc in alimentatia mea (si sigur o sa ramana mereu in top!) sunt Semintele de chia. 



  Am citit atatea despre aceste seminte miraculoase, cum ca protejeaza de factorii nocivi din atmosfera, ajuta la digestie si la acumularea de masa musculara, precum si la muuuulte alte lucruri.


Cei de la Solaris ne spun cu drag despre ele ca...
   Semintele de chia contin intre 19 si 23% proteine complete, cantitati mari de calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier sau zinc. Contin de asemenea o cantitate mare de Omega 3, avand si un raport Omega 3 - Omega 6 foarte avantajos.

   Mai intai, hai sa va aflam lucruri despre compozitia lor:


  • Au de 5 ori mai mult calciu decât laptele
  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul
  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu
  • De 2 ori mai mult potasiu decât o banană
Asa-i ca micutele seminte vi se par acum super-alimente? 

  De cateva luni, am decis sa imi schimb cat mai mult stilul alimentar, mai exact, sa renunt la a manca dulciuri in fiecare zi si sa imi prepar macar o data la doua zile, daca nu e posibil zilnic, un shake cu banane, unt de arahide, lapte, miere si seminte de chia. Combinatia este delicioasa si chiar nu mai simt nevoia sa mai mananc atata ciocolata. Avand in vedere ca merg la sala de fitness de 5 ori pe saptamana, am nevoie de un aport mai mare de proteine si shake-urile sunt perfecte inainte sau dupa antrenament. 

Cum consum eu semnintele de chia? 

1. Cu cereale - Imi place sa mananc dimineata cereale cu lapte si miere, in care adaug o lingurita plina de seminte de chia. 

2. In iaurt - combin de fiecare data iaurturile preferate cu o lingurita de chia. 




3. In shake-uri de fructe - aici am libertate totala! Imi fac de obicei shake cu banane, unt de arahide, lapte, miere, scortisoara si chia, dar se pot folosi si alte fructe, sau chiar morcovi. Lasati-va imaginatia sa va surprinda! 



4. In mancarurile de legume - am pus chia in mazare sau linte, alaturi de alte seminte despre care o sa va povestesc intr-o postare viitoare :) 

   Am citit ca se poate face si budinca de chia, daca inmuiem semintele in lapte, le lasam sa se umfle si adaugam o lingurita de miere. Inca nu am incercat aceasta varianta. 

De asemenea, pentru vegani si vegetarieni, semintele de chia sunt perfecte pentru inlocuirea oualor, chiar si in deserturi si prajituri.

Unde gasim produsele SOLARIS? 

  E usor! Ghidati-va dupa ambalajele vesele, le veti remarca pe rafturile din Plafar sau Carrefour si garantez ca o sa gasiti ceva pe placul vostru! De asemenea, de curand, cei de la Solaris au si magazin online, unde puteti sa cititi nestingheriti despre fiecare produs in parte, sa le analizati si sa puneti in cos exact ce aveti nevoie. 

   In postarea viitoare, voi continua sa va prezint produse sanatoase si gustoase pe care le gasiti in bogata oferta a celor de la Solaris! 

   Astept cu drag opiniile voastre cu privire la mancarea sanatoasa, produse naturiste si sfaturi de alimentatie sanatoasa. 

Va pup!

Comentarii

Hapi a spus…
Semintele de chia o sa le incerc si eu.
Deocamdata am doar seminte de bostan de la Solaris :) Crude, tasty. Le presar in sandwichuri.
Adelina Tomescu a spus…
Draga mea, ce imi faci? Si eu ador semintele de dovleac, insa din pricina aparatului dentar mi-e mai greu sa le mananc. Insa in curand o sa recuperez :D
Just Pink a spus…
Vreau si eu seminte de chia....ma tot tin sa imi cumpar dar nu am ajuns inca....trebuie sa iau masuri
Adelina Tomescu a spus…
Ti le recomand cu tot dragul! Eu le pun in aproape orice! Sa incerci si caju! E delicios. O sa postez pe blog saptamana viitoare despre orzul verde, alt super-aliment pe care l-am introdus in alimentatia zilnica :)
Just Pink a spus…
Ia sa ma abonez eu la blogul tau :) sa nu pierd nimic :)
alinapink.ro
Adelina Tomescu a spus…
Iti multumesc si te astept cu drag, de fiecare data!

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m