Cum arata libraria online ideala?

Buna seara fetelor!

Ce mai faceti?

  Eu mi-am rupt putin timp ca sa povestesc un pic cu voi. Despre ce? Ei bine, asta-seara povestim despre cum ar trebui sa arate, ce calitati sa intruneasca si dupa ce semne recunoastem libraria ideala. Ideea nu mi-a venit din senin, ci am fost provocata de libraria online Libris, cea cu vino-ncoace.




Cum sa rezist? Doar stiti cat iubesc cartile!

Sa nu mai lungim vorba, haideti sa va spun cum e, in opinia mea, libraria online ideala.

1. Intai de toate, trebuie sa aiba un nume frumos. Un nume usor de retinut si care sa reprezinte cu adevarat comoara pe care libraria online o pastreza spre a fi daruita cititorilor dornici de carti noi. La fel cum pentru un nou nascut, numele poate sa devina factorul de care se agata firul destinului, la fel si numele librariei online poate sa ii dirijeze pasii spre inimile oamenilor.

2. Libraria online ideala trebuie sa fie precum o prietena buna. Ba nu. Trebuie sa fie exact ca cea mai buna prietena. Ma astept ca in momentul in care am deschis curioasa usa spre Paradisul cartilor online, sa imi fie citite gandurile, cele mai noi aparitii in materie de carte sa fie pe prima pagina, exact cum prietena mea cea mai buna imi povesteste tot ce s-a intamplat de la ultima noastra intalnire. Apoi, la fel cum amintirile frumoase aduc mereu zambete sau lacrimi de bucurie, la fel as vrea sa (re)gasesc si in libraria online carti pe care le-am asezat frumos pe lista de dorinte, insa poate am uitat de ele, pierduta in dansul cu viata.

3. Mi-ar placea ca fidelitatea sa imi fie rasplatita, total aleatoriu. Nu vreau sa stiu cand urmeaza sa primesc o carte cadou. Nu vreau sa stiu nici ora, nici ziua, nici ce am facut ca sa merit acea carte in ziua aceea. Vreau doar sa ma ia prin surprindere, sa vina exact cand trebuie. Poate intr-o zi cand imi ploua peste suflet si ingreunat de atata apa gri, nu se mai poate ridica. Da, asta imi doresc. Sa fiu surprinsa de un colet-surpriza, sosit din partea librariei online preferate exact atunci cand trebuie. Poftim, dau chiar si un indiciu: momentul potrivit este acum, maine sau chiar...ieri.

4. Libraria online ideala trebuie sa asigure transport gratuit. Atunci cand imi comand carti, nu vreau sa bucuria sa imi fie umbrita de nimic. Nu mi-ar placea sa trebuiasca sa aleg intre o carte si taxa de transport. Nu vreau sa fiu nevoita sa le pun in balanta. Vreau sa ma bucur de fiecare banut investit intr-o carte.
Cartile sunt poarta spre viitor. Prin ele las mostenire celor ce le vor citi candva, cand eu voi reprezenta doar o poza intr-un album, amprentele gandurilor mele. Las mostenire trairile mele intiparite pe o pagina pe care poate, de emotie, am strans-o prea tare intre degetele umede de emotie pana cand tusul a inceput sa se clatine sub greutatea gandurilor mele.


5. Sunt un om care iubeste culoarea. Asa ca interfata site-ului care gazduieste libraria online ideala trebuie sa aiba putina culoare. Mi-ar placea sa imi caut cartile printre pasteluri si bucati de cer albastru. O desfatare pentru suflet are ca prim pas o desfatare pentru ochi.

6. Libraria online ideala trebuie sa aiba filtre intuitive, care sa se plieze pe dorintele mele, fara sa mi le ingradeasca. As vrea sa gasesc usor titlurile sau autorii care ma intereseaza, insa mi-ar placea sa primesc sugestii cu carti care e posibil sa imi placa. Ar fi ca atunci cand primesti un sfat de la o persoana de la care nu te-ai fi asteptat niciodata, dar acel sfat ti-ar fi deosebit de folositor in viitor.

7. Bineinteles, atunci cand caut carti online vreau sa am parte de promotii. Carei femei nu ii place sa fie rasfatata? Este de inteles ca ma simt in al 9-lea cer atunci cand caut o carte pe care mi-o doresc de mult si...SURPRIZAA!!! este chiar la promotie!

8. Sunt o persoana foarte atenta la detalii. Sunt fata care mangaie coperta cartilor inainte de a le deschide. Sunt fata care savureaza texturile schimbatoare de pe coperta cu ochii inchisi si cu mintea deschisa, gata sa primeasca pasaportul spre o noua viata care incepe cu primul cuvant citit din carte. Sunt fata care pastreaza cartile fara se le indoaie paginile, fara sa le aseze nepasatoare. Sunt fata care se uita cu inima plina de bucurie la rafturile care adapostesc atatea vieti zugravite in 31 de litere. Iata de ce, vreau ca atunci cand comand carti online, sa le primesc impachetate cu grija si bun gust.

9. Libraria online ideala trebuie sa imi descrie cate putin fiecare carte. Imi place sa citesc un scurt sinopsis inainte sa aleg o carte. Simt ca sunt astfel apreciata ca si cititor, prin libertatea de a alege spre ce noua aventura ma indrept. Vreau sa fiu lasata, macar pentru o clipa, sa visez la desfasurarea intamplarilor din carte, vreau sa am libertatea sa aleg daca in acel moment sunt dispusa sa imi impletesc gandurile cu cele ale personajelor, sa devin un tot unitar cu ele si astfel sa uit de tot ce ma inconjoara.

  In concluzie, libraria online ideala trebuie sa fie aceea la care revin cu drag, fara constrangeri, ci doar impinsa de nerabdare, de dorinta de a vedea ce minunatii mi-au fost rezervate, ce carti vor face deliciul zilelor ce vor urma, iar cel mai important lucru, in spatele cortinei invizibile ce desparte libraria online de cititori, sa fiu sigura ca exista oameni care iubesc cartile la fel de mult ca si mine, oameni care isi fac meseria cu daruire sprea a duce mai departe flacara vesnic aprinsa a cunoasterii.

Voi, dragii mei, cum vedeti libraria online ideala?


Comentarii

Lavender Thoughts a spus…
Din punctul meu de vedere, ai "zugravit" perfect libraria online! Exact asa o doresc, nici mai mult, nici mai putin!
Te felicit, Adelina! Ma vrajeste felul in care gandesti si scrii! :)


Pupicei!
Ilda
cherry queen a spus…
ai descris exact ceea ce imi doresc si eu de la o librarie online. :)
pupicei,draga mea!
nadia candrea a spus…
foarte frumoasa si utila postarea ta! Recunosc ca ma atrag tot mai mult librariile online, in primul rand prin varietatea deosebita a ofertelor! E drept ca transportul gratuit este un mare atu pentru acele librarii care reusesc sa faca acest lucru! Mi-as dori sa am si timpul fizic sa ajung printre rafturi si sa imi aleg titlurile dorite, dar cum sunt mai mult pe fuga, e bine sa avem si alternativa librariilor online bine organizate.
Bianca Roxana Anitei a spus…
La multi ani Libris! E foarte faina campania. Cine o organizeaza? Mi-ar placea si mie sa ma inscriu;)

http://zambetdeinger.blogspot.ro/
CristinaB a spus…
Foarte bine ai spus !Sunt de aceiasi parere cu tine ! :*
Adelina Tomescu a spus…
Ma bucur ca parerile noastre coincid! :*
Adelina Tomescu a spus…
Campania este organizata de Libris, insa inscrierile s-au incheiat in data de 18 :)
Adelina Tomescu a spus…
Draga Natalia, eu recunosc ca trisez :) Vizitez librariie clasice, ma uit la noutati, ma pierd printre rafturi, insa de cumparat, le cumpar din librariile online. Preturile sunt imbatabile. Si imi place sa astept colete :)
Adelina Tomescu a spus…
Ma bucur ca suntem pe aceeasi unda! Pupici!
Adelina Tomescu a spus…
Venind din partea ta, aceste cuvinte ma fac tare fericita! Iti multumesc! Te imbratisez!

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m